Skip to main content
Įspūdinga dovana
Teatras… Paslaptingas, tikras netikras pasaulis, kuriame spalvos ryškesnės, žodžiai garsesni, jausmai gilesni. Vaikystės teatre lengva juoktis ir pravirkti, blogį atskirti nuo gėrio, melą nuo teisybės, nes vaikai į pasaulį žiūri paprasčiau, sąžiningiau ir nuoširdžiau, o teatras tą požiūrį formuoja savita, tikrųjų vertybių linkme.
Panevėžio rajono Smilgių kultūros centro vaikų ir jaunimo kolektyvų: liaudiškos muzikos kapelos „Smilgenė“ ir pučiamųjų instrumentų orkestro „Saulutė“ nariai savaitgalį lankėsi Kauno muzikiniame teatre ir žiūrėjo muzikinį spektaklį. Spektaklyje, sukurtame pagal vieną gražiausių W. A .Mozarto operų „Užburtoji fleita“ pasakojama kaip išdaigininkas Papagenas mokosi dorybių ir kilnumo iš princo Tamino, kaip drauge jie išgelbėja princesę Paminą, apie paslaptingąją Nakties karalienę ir išmintingąjį karalių Zarastrą.
Spektaklyje išliko didžioji dalis genialiojo klasiko muzikos, skambėjo netgi abi sudėtingosios Nakties karalienės arijos.
Vaikai turėtų lankyti spektaklius, nes išeidami iš teatro išsineša kažką gražaus ir prasmingo. Visi koncertuoja meno mėgėjų kolektyvuose, todėl turi galimybę palyginti profesionalaus ir mėgėjų meno muzikavimo galimybes, mokytis iš profesionalų.
Nuoširdžiai džiaugiamės, kad už Smilgių krašto garsinimą vaikams dovaną skyrė kraštiečio, kuriam ypač buvo brangus Smilgių kraštas ir jo žmonės, a.a. Petro Molio dukros gyvenančios JAV – Donna Hoffman ir Rima Sutton. Esame dėkingi Smilgių seniūnijos vyr. socialinei darbuotojai Rimai Žukaitienei už tarpininkavimą. Ši dovana tikrai prasminga ir vaikų įspūdžiais įvertinta.
Smilgių kultūros centro direktorė Lina Narkevičienė
Nuotraukos meno vadovės Ligitos Bilevičienės