Skip to main content
Lietuvos Nepriklausomybės šventė Smilgių kultūros centre. Kas yra Lietuva? Iš tikrųjų, kas ji be mūsų, viena likus? Kiekvieno krašto gyvybė – tai jos žmonės. Todėl šioje šventėje ir džiaugėmės savo krašto žmonėmis: jaunaisiais muzikantais ir visais mėgėjų meno kolektyvų nariais, kurie jau praėjo atranką į Lietuos 100-tąją Dainų šventę „Kad giria žaliuotų“. Savo krašto lyderiais, politikais, visuomeninikais ir dvasininkais. Tais, kurie yra ir tais, kurie buvo. Jie laikėsi ir dabar laikosi. Mumyse. Kartais jauti, kaip jie mus remia, palaiko, įkvepia. Kad neštume savo istoriją iš lūpų į lūpas, iš kartos į kartą. „Žeme, motinos pilnoji! Ak, pražysk, būk sekmadieniu ir santaikos švente. Tavo žiedą baltą galvą vis regiu, meilės skarą be pradžios be pabaigos. Kiek čia mūsų prie ugnies ir prie rugių: nuramink, sutaikink mus, atleisk, paguosk!“ (Just Marcinkevičius)
Renginyje pristatyta Smilgių parapijos klebono, monsinjoro Petro Kuzmicko atsiminim knyga „Mano gyvenimo kelias“, redaktorė Almonė Šalkauskienė.
Koncertavo Perekšlių padalinio vaikų ir jaunimo varinių pučiamųjų instrumentų orkestras „Saulutė“, vadovė Ligita Bilevičienė
Smilgių kultūros cenntro vaikų ir jaunimo kapela „Smilgenė“, vadovas Audrius Dervinis.
Su švente sveikino Smilgių seniūnijos seniūnė Aušra Vyšniauskienė, Politikai Osvaldas Dirsė ir Donatas Tumas, klebonas Eugenijus Staleronka, kultūros centro direktorė Lina Narkevičienė. Renginį vedė Audronė Palionienė.
Nuotraukos Editos Baktienės