Skip to main content

Liaudiškų šokių grupių festivalis „Šokis, kaip vaivorykštė: kiekvienas jį supranta savaip“ Smilgių etnografinėje sodyboje organizuojama nuo 2012 metų. Šventė vyksta gegužės mėnesį. Visas pašėlimas ir padūkimas upeliais liejasi, verpetais sukasi, o šypsenos veiduose šiltais saulės blyksniais spinduliuoja. O jo sumanytoja ir pagrindinė organizatorė – visų mūsų mylima ir gerbiama meno vadovė Nijolė Vidžiūtė.
Festivalyje sukasi poros iš visų šalies regionų, sulaukiame bičiulių iš Latvijos. Sodybos klojimo scenoje mirga ir žalia, ir geltona, ir raudona, ir visos kitos vaivorykštės spalvos, negana to, saulė šypsosi šokėjų šypsenose, lietaus lašeliai jų kaktose, pajuntame vėją nuo skraidančių pridurkų ir audringų plojimų. Taip puoselėjame sceninį liaudišką šokį ir tęsiame dainų švenčių tradiciją.
Šiais metais šventė turėjo suskambėti jau 9-ąjį kartą. Deja, dėl paskelbto karantino, buvo atšaukta. Tikime, kad sekančiais metais vėl pakviesime visus į darnų būrį, nes liaudiškų šokių grupė „Smilgė“ visada laukia draugų ir bičiulių.
Smilgių kultūros centro informacija