Skip to main content

Tai, kas nutinka su žmogumi jo gyvenimo kelionėje, visi susitikimai, atsivėrimai, išgyvenimai, yra tiesiog nepakartojama. Tai, ką žmogus sugeba padaryti, kai labai nori ir tiki, kaip perlipa save, kaip panaudoja jam Dievo duotus talentus, tiesiog prilygsta stebuklui.

Tuos mažus stebuklus kuria žmonės, dalyvaujantys mėgėjų meno veikloje, kurdami ir tais kūrybos vaisiais dalindamiesi su žiūrovais. Smilgių kultūros centro Perekšlių padalinio suaugusių mėgėjų teatras paminėjo savo veiklos 5-metį. Šventiniame renginyje žiūrovams pristatėme spektaklį „Gyvenimas – tai nesibaigianti kelionė į save“.

Po to vyko nuotaikinga sveikinimų ceremonija, kuriai vadovavo kapela „Ramgala“  iš Ramygalos ir jos vadovas Virginijus Kazlauskas. Visi drauge pasidžiaugėme aktyvia kolektyvo veikla: per penkis metus pastatyti 5 spektakliai, su jais dalyvauta įvairiuose vietos bei šalies teatrų renginiuose bei festivaliuose. O giliausią įspūdį paliko dalyvavimas Lietuvos 100-mečio Dainų šventės Teatro dienoje bei Latvijos r. Rundalėje vykusiame Baltų vienybės šventiniame renginyje. Sveikindama „Saulėgrįžą“ su gimtadieniu, kultūros centro direktorė Lina Narkevičienė pasidžiaugė, kad kolektyvui yra suteikta II kvalifikacinė kategorija. O pačią šventę labai nuoširdžiai apibūdino mūsų teatro artistas, metraštininkas bei fotoreporteris Dangutis Šukys: „Gimtadienis – visuomet smagu. O ypač smagu kai šventi savo kolektyvo, kuriame tu jautiesi geriau nei namie, gimtadienį. Kai žiūriu į nuotraukas, tai matau vien šypsenas ir džiaugsmą. Ir tikrai vakaras buvo nepaprastai šiltas, nuoširdus ir smagus.

O dėl viso to kalta ji – mūsų įkvėpėja ir režisierė – Audronė. Tai ji kūrena tą nuostabiai šildančią ugnelę ir Perekšliuose, ir Ramygaloje, ir matyt visur kitur kur būna. Stipriai apkabiname ir džiaugiamės visais mūsų pasiekimais ir sėkmėmis. Ačiū gyventojų bendruomenės centrui „Perekšliai“ už gardų tortą, Smilgių seniūnijai už šakotį. Mūsų trupės krikštatėviui Kazimerui Binkui už palaikymą. Ir visiems kitiems sveikintojams už šiltus žodžius ir mielas dovanas. Manau visi kas atėjo, tikrai nepasigailėjo. Ačiū Jums, kad buvote su mumis kartu, kad plojote.

O svarbiausia, kad namo grįžome su pilnomis širdimis įspūdžių. Tikrai buvo be galo šaunu…“ 

O aš, savo ruožtu labai dėkoju visiems 16 artistų, dalyvavusiems arba dalyvaujantiems „Saulėgrįžos“ teatro veikloje. Jei degsite troškimu, padarysite daug daugiau, nei Jums atrodo, kad galite. Svarbu tikėti viduje slypinčia jėga ir šviesa, kuri rodo kelią. Esu laiminga, kad panorote kartu eiti, kurti, ieškoti, atrasti ir dalintis.

Teatro vadovė Audronė Palionienė